home

 

Prezentul sud-african, safari si mari metropole

 

EXPEDITIE in AFRICA DE SUD

 

SAFARI in PARCUL KRUGER, PANORAMA ROUTE

si ZIMBABWE cu CASCADA VICTORIA

 

Cape Town - Capul Bunei Sperante - Franschhoek - Stellenbosh - Mbombela -

Parcul National Kruger - Hazyview - Panorama Route - Canionul Blyde River - Johannesburg - Pretoria - Soweto - Cascada Victoria

 

Farmecul acestei destinatii este dat deopotriva de prezentul african prin revelarea trecutului sau, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scaldate de apele turcoaz ale Oceanului indian, cu lanturi muntoase impunatoare, cu pesteri impresionante, cu trecatori care ofera imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai graitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii, cu Parcul Kruger care este printre cele mai cautate pentru safari. Toate acestea, intriga iubitorii de natura si atrag turistii care vor sa traiasca o experienta unica ce merita traita macar o data in viata.

 

Perioada: 27.07 - 08.08.2024

 

Ziua 1 / 27.07.2024: Bucuresti - Doha - Cape Town

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (18:45 / 23:05), de unde se va pleca spre Cape Town cu zborul QR 1369 (02:20 / 11:05).

Ziua 2 / 28.07.2024: Cape Town

La ora 11:05 vom sosi in Cape Town, orasul-mama al Africii de Sud, oras care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viata culturala vibranta, cu o ambianta generala relaxanta si deschisa. intalnire cu reprezentantul local, alaturi de care vom incepe turul panoramic de oras, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativa a Africii de Sud, care a devenit in acelasi timp destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, castigandu-si pe buna dreptate reputatia de "unul dintre cele mai frumoase orase din lume". Asezat la convergenta a doua oceane, indian si Atlantic, Cape Town-ul este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje, arhitectura urbana imbinandu-se armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include coloratul cartier Malay sau Bo-Kaap, Primaria, Parlamentul, Catedrala St. Georges si vom vizita renumitul Castel al Bunei Sperante (Castle of Good Hope), o constructie pentagonala impunatoare, din sec. al XVII-lea, cea mai veche constructie coloniala din Africa de Sud, unde pot fi admirate resedinta guvernatorului si muzeul militar. Cazare in Cape Town la Hotel Garden Court Victoria Junction 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 29.07.2024: Cape Town - Capul Bunei Sperante - Cape Town          

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de 1 zi la Capul Bunei Sperante, parcurgand unul dintre cele mai spectaculoase trasee din Africa de Sud. Prima etapa a excursiei ne va purta de-a lungul coastei Atlanticului, pana la Hout Bay, centru al industriei piscicole unde, in cazul in care CONDITIIle meteo si sanitare vor permite, vom face o minicroaziera in jurul insulei Duiker - insula Focilor, pentru a vedea in mediul lor natural numeroase foci si pasari marine. Traseul va continua pe Chapman's Peak Drive, una dintre cele mai spectaculoase sosele de coasta din lume, iar apoi spre Rezervatia Naturala Cape of Good Hope - Capul Bunei Sperante, care acopera o suprafata de 7.680 ha si adaposteste capre salbatice, babuini si struti. Ajunsi la Cape Point, cel mai sudic punct al calatoriei, vom urca cu funicularul pe promontoriul considerat unul dintre cele mai frumoase din lume, pentru a admira Capul Bunei Sperante, vechiul si noul far. Pe drumul de intoarcere in Cape Town, vom opri pentru dejun la Restaurantul Bertha in simon's Town, dupa care ne vom indrepta spre Boulders Beach, unde vom vizita colonia de pinguini Jackass (pinguinii africani). Seara se pot face plimbari individuale pe pitoreasca promenada Victoria & Alfred Waterfront, inima comerciala si culturala a orasului, o zona plina de istorie, unde se gasesc numeroase restaurante, terase si magazine. Cazare in Cape Town la Hotel Garden Court Victoria Junction 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 30.07.2024: Cape Town - Franschhoek - Stellenbosh - Cape Town

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Gradina Botanica Kirstenbosch, una dintre cele mai frumoase gradini botanice ale lumii, cu numeroase specii de plante specifice Africii de Sud, fapt pentru care a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. interesant este si podul suspendat de 130 m lungime si 12 m inaltime, care ofera o alta perspectiva asupra vegetatiei luxuriante. Dupa-amiaza vom face o excursie in zona viticola Franschhoek si Stellenbosch, cu degustare de vinuri. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune vinuri din lume, iar noi vom avea posibilitatea de a ne convinge de acest lucru, afland in acelasi timp, o parte dintre secretele producatorilor locali. Vom pleca spre Valea Franschhoek parcurgand drumul vinului catre oraselul cu acelasi nume, considerat a fi capitala culinara a Africii de Sud. Imigrantii francezi care au ajuns acum mai bine de 300 de ani in aceasta vale unde s-au si stabilit, au adus cu ei stiinta cultivarii vitei de vie, pasiunea pentru vinuri fine si pentru mancaruri speciale care puneau in valoare buchetul fiecarui sortiment de vin. Dupa oprirea in Franschhoek, ne vom indrepta spre Stellenbosch, un alt orasel pitoresc, faimos pentru cladirile sale cu arhitectura originala olandeza, cu influente locale, dar si pentru vinul produs in zona, despre care se spune ca este cel mai bun din Africa de Sud. Vom avea ocazia sa ne convingem de acest lucru, participand la o degustare de vinuri intr-una din renumitele podgorii din Stellenbosch. intoarcere in Cape Town pentru cazare la Hotel Garden Court Victoria Junction 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 31.07.2024: Cape Town - Mbombela - Parcul National Kruger - Hazyview

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Mbombela cu compania Airlink, zbor 4Z 663 (10:25 / 12:50). De la aeroport ne vom deplasa in Parcul Kruger pentru mult asteptatul safari, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc National inca din anul 1898 de catre presedintele Kruger. Acesta adaposteste aprox. 148 de specii de mamifere, 500 de specii de pasari, 120 de mii de specii de reptile si 60 de mii de tipuri de insecte. Cina si cazare la Hotel Hazyview Sun 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 01.08.2024: Hazyview - Parcul National Kruger - Hazyview

Trezire matinala si mic dejun la pachet. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc National inca din anul 1898 de catre presedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a "gusta" Africa in forma sa pura. Ne vom imbarca in vehicule 4x4, jeep-uri decapotabile, special concepute pentru safari, conduse de soferi-ghizi specializati, care se vor stradui sa ne arate cat mai multe animale in habitatul lor natural si, in functie de cat de norocosi vom fi, vom putea vedea "The Big Five" (in traducere libera "Cei Cinci Magnifici"): elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Daca vom asculta linistea salbaticiei si vom privi cum soarele inveleste natura cu razele lui, nu ne vom mai mira ca animalele se simt atat de bine aici. Dejun picnic inclus in parc. Cina si cazare la Hotel Hazyview Sun 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 02.08.2024: Hazyview - Panorama Route - Blyde River Canyon - Johannesburg

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, strabatand Panorama Route, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God's Window, in traducere "Fereastra lui Dumnezeu", datorita extraordinarei panorame, la Bourke's Luck Potholes "Puturile Norocoase ale lui Burke", cavitati cilindrice adanci, sapate de raurile Blyde si Treur si la Three Rondavels "Cele Trei Surori", de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va taia respiratia, cu chei gigantice care se intind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, in timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunatii ale naturii sunt atat de perfecte, incat ai putea crede ca au fost prelucrate de mana omului, cu un ciocanel si o dalta, pentru a arata atat de simetric si armonios. Dupa dejun (inclus), itinerariul zilei ne va purta in continuare spre Lyndenburg, oras al minelor de carbuni si aur, indreptandu-ne spre Dullstrom si Middleburg, printr-o regiune peisagistica deosebita, un adevarat rai al pescuitului de pastravi. Spre seara vom ajunge in Johannesburg, unde ne vom caza la Hotel Garden Court Sandton City 3*+ (sau similar 3*+). Sandton este cartier comercial si rezidential de lux in nordul orasului Johannesburg, cunoscut drept "cea mai bogata mila patrata a Africii".

Ziua 8 / 03.08.2024: Johannesburg - Pretoria - Soweto - Johannesburg

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Pretoria, capitala administrativa a tarii, unde vom face un tur panoramic, care va include Piata Bisericii, dominata de statuia lui Paul Kruger, care a fost presedintele tarii intre anii 1883 - 1890, Casa Memoriala Paul Kruger, monumentul Voortrekker, Opera si cladirile unionale. Pretoria este binecunoscuta si datorita numerosilor arbori jacaranda care infrumuseteaza strazile, fiind numit din acest motiv "Orasul Jacaranda". Ne vom indrepta apoi spre Soweto, oras construit in anii 1950 pentru muncitorii navetisti negri de a caror munca in acea perioada depindea foarte mult Johannesburg-ul. in prezent aici locuiesc peste doua milioane de oameni - cea mai mare concentratie urbana neagra de pe continent, fiind locul care a dat lumii numeroase personalitati marcante, precum Nelson Mandela si Desmond Tutu, doi dintre laureatii Premiului Nobel pentru pace. Daca in trecut Soweto a fost orasul-simbol al rezistentei africanilor contra regimului de apartheid, in prezent orasul este recunoscut pentru amestecul sau de culturi si limbi vorbite. Vom face un tur panoramic al orasului care va include Piata Libertatii, Muzeul Hector Pieterson (intrare inclusa), Biserica Regina Mundi, Casa lui Nelson Mandela (intrarea in muzeu nu este inclusa) si cel mai mare stadion din Africa, Soccer City, care a gazduit finala Cupei Mondiale de Fotbal din 2010. Dupa dejun, ne vom intoarce spre Johannesburg, unde vom face un tur panoramic al metropolei, prilej cu care vom vedea Constitution Hill pe care se afla Vechiul Fort, prima inchisoare din Johannesburg, Curtea Constitutionala si Carlton Centre, care pana in anul 2019 a fost cea mai inalta cladire din Africa. Cazare la Hotel Garden Court Sandton City 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 9 / 04.08.2024: Johannesburg - Cascada Victoria (Zimbabwe) / Sun City

Mic dejun. in aceasta zi veti putea pleca intr-o excursie optionala cu avionul in Zimbabwe, pentru a admira privelistea memorabila oferita de Cascada Victoria! Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania FastJet Airways, zbor FN 8502 (12:50 / 14:40) spre Victoria Falls, unde dupa sosire veti fi transferati pentru cazare la Nkosi Guest Lodge (sau similar). Dupa-amiaza, veti face o croaziera cu cina inclusa pe Fluviul Zambezi (cel de-al patrulea ca lungime din Africa - 2574 km), in timpul careia veti avea prilejul de a admira un superb apus de soare, iar cu putin noroc, veti putea descoperi o parte dintre numeroasele animale si pasari salbatice care populeaza Parcul National Victoria Falls. turistii care nu vor participa la excursia in Zimbabwe, au 3 zile libere la dispozitie in Johannesburg, timp in care pot opta pentru excursii organizate si achitate la fata locului.

Ziua 10 / 05.08.2024: Cascada Victoria (Zimbabwe)

Mic dejun. Dimineata veti vizita Cascada Victoria, considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1989. in partea centrala cascada are o inaltime de 108 metri, iar debitul sau mediu depaseste 1000 m3/s. Victoria Falls este numita de localnici Mosi-oa-Tunya - "fumul care tuna", deoarece norul de stropi de apa se poate ridica pana la 400 m inaltime, cu un zgomot ce se aude pana la 40 km distanta. Prima impresie va fi de neuitat, Fluviul Zambezi varsandu-se cu o putere fantastica in abis, descatusand o energie imensa. Veti avea prilejul de a admira si podul construit peste cascada, care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. Dupa-amiaza timp liber pentru relaxare la piscina hotelului sau activitati individuale. Printre posibilitatile de petrecere a timpului liber se numara un survol cu elicopterul, pentru a admira cascada de la inaltime sau o vizita la Jafuta Heritage Center, o frumoasa si interesanta colectie privata de artefacte ce ilustreaza cultura si traditiile bastinasilor Shona, Ndebele si Tonga, unde veti putea discuta cu muzeograful si artistul Ephraim sithole, care practica si Astragalomantia (ghicitul cu oase). Cazare la Nkosi Guest Lodge (sau similar).

Ziua 11 / 06.08.2024: Cascada Victoria - Johannesburg

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare inainte de transferul la aeroportul din Victoria Falls pentru plecarea cu compania FastJet Airlines, zbor FN 8501 (13:20 / 15:10) spre Johannesburg. Transfer pentru cazare la Hotel Garden Court Sandton City 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 12 / 07.08.2024: Johannesburg - Doha

Mic dejun. Dimineata optional puteti face turul cultural Lesedi, o experienta africana autentica, unde va veti bucura de cultura africana bogata. Satul cultural Lesedi este situat in renumitul Leagan al umanitatii, la nord de Johannesburg si la sosire veti avea parte de un tur ghidat in 5 sate traditionale diferite ale comunitatilor Xhosa, Zulu, Pedi, Basotho si Ndebele. Veti fi apoi rasfatati cu un "spectacol de cantece si dans" energic si veti asculta povestile animate spuse de oamenii locului. Dejun inclus in cadrul turului. intoarcere la hotel si timp liber pentru ultimele plimbari si cumparaturi. Late check out-ul este inclus la hotel. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 1368 (21:25 / 06:45).

Ziua 13 / 08.08.2024: Doha - Bucuresti

Sosire la Doha la ora 06:45, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 2980 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 390 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

IMPORTANT: deoarece in Africa de Sud platile se fac in moneda nationala RAND (ZAR), CALCULAtIA in EURO ESTE BAZATA PE URMATORUL CURS: 1 EURO = 20,00 ZAR; in cazul unei variatii de peste 2%, tariful se va recalcula

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Cape Town si Johannesburg - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways

- transport intern cu avionul pe ruta: Cape Town - Mbombela

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare in hoteluri de 4* si 3*+

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 4 dejunuri si 2 cine (conform program)

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- taxe de intrare in toate parcurile mentionate in program

- tururi panoramice si vizite de oras in Cape Town, Pretoria, Soweto, Johannesburg

- vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch

- safari in Parcul National Kruger cu vehicule 4x4 special adaptate pentru astfel de drumuri

- parcurgerea Rutei Panorama, de-a lungul Canionului Blyde River

- late check-out in ultima zi la hotelul din Johannesburg

- ghizi locali

- insotitor roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- taxa de viza si procesare acte pt. Africa de Sud: 55 euro/pers.

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • turul cultural Lesedi cu dejun inclus: aprox. 90 euro/pers.
  • Excursie la Cascada Victoria in Zambia compusa din:

· servicii la sol: transferuri hotel - aeroport - hotel, 2 nopti de cazare cu mic dejun in Victoria Falls, cina si croaziera pe Fluviul Zambezi, vizitarea Cascadei Victoria: aprox. 595 euro/pers./loc in camera dubla; supliment camera sgl. aprox. 90 euro/pers.

· bilet avion: Johannesburg - Victoria Falls - Johnnesburg: aprox. 370 euro/pers.

Din tariful excursiei optionale la Cascada Victoria s-a scazut tariful noptilor de cazare din Johannesburg. Optiunea pentru aceasta excursie se poate face doar din tara, in momentul inscrierii!

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUsiV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE PENTRU OBtinEREA VIZEI:

- pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

- extras de cont recent (minim 1.000 EUR sau echivalentul in lei sau euro, pe ultimele 3 luni), semnat si stampilat de catre banca emitenta

- copie dupa caz, dupa certificatul de casatorie, certificatul/certificatele de deces ale parintilor

- in cazul copiilor: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>